utorak, 30. aprila 2024.

Počinju valjevski filmski susreti

Objavljeno: 3. septembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Večeras u 20 časova, ispred bivšeg kafea Bajka, biće svečano otvaranje Valjevskih filmskih susreta. Početak će obeležiti muziciranje uz nemi film Dragoljuba Gračanina. Nakon toga će biti prikazan film iz selekcije ,,Omaž Lemanu“, posvećen Slobodanu Goluboviću – Lemanu, posle čega će uslediti muzički program. Pre samog otvaranja festivala, u 18 časova, u Ogradnoj galeriji, na ogradi Doma Vojske, biće otvorena izložba posvećena istoriji valjevskog bioskopa, pod nazivom ,,Bioskop živi“, što je ujedno i slogan samog festivala, u znak obeležavanja 105 godina od osnivanja prvog bioskopa u našem gradu.

U 18:30, u dvorištu bivšeg kafea Bajka, biće održan okrugli sto na temu bioskopa u Valjevu, gde će se učesnici osvrnuti na to zašto Valjevo danas nema ni jedan aktivan bioskop i kako da se ta situacija promeni.

Narednih dana, glavni deo programa biće održan u bioskopu Central, dok će se propratni program paralelno odvijati u prostoru nekadašnje Bajke. Valjevski filmski susreti trajaće do 6. septembra.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *