utorak, 30. aprila 2024.

Normalizovano vodosnabdevanje, ugrađeni savremeni zatvarači

Objavljeno: 18. avgusta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Vodosnbdevanje u pojedinim delovima Valjeva je u potpunosti normalizovano, nakon što su pre roka završeni radovi na zameni zatvarača na raskrsnici Pantićeve i Ulice Vojvode Mišića. U Vodovodu kažu da su na ovom mestu ugrađeni najsavremeniji zatvarači, pa više, u slučaju kvara, bez vode neće ostajati „pola grada“. Doskorašnji tehnički direktor Vodovoda Dragan Živanović kaže da je prednost novih ventila u tome što su moderni, pouzdani, lako se otvaraju i zatvaraju, tako da u slučaju kvarova i isključenja neće morati da se zatvara, kao do sada, veliki broj valjevskih naselja.

„ Rekonstrukcija zatvarača na ovoj raskrsnici je bila odavno planirana zbog toga što su sva čvorišta vodovodne mreže u Pantićevoj ulici stara i sa nepouzdanim ventilima. Prošle godine, kada se pojavio savremeni proizvod iz Nemačke, opredelili smo se da ga ugradimo na ovoj raskrsnici. Pripremni radovi su obavljeni u utorak, a montaža je završena juče za samo dva časa, tako da je prekid u vodosnabdevanju tog dela grada bio kratkotrajan, manje od šest časova“, kaže Živanović.

Direktor Vodovoda Đorđe Milanović kaže da će posao rekonstrukcije vodovodne mreže biti nastavljen i u ostalim delovima grada. „U ponedeljak počinju radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže i zameni svih priključaka u Sinđelićevoj ulici, od Pantićeve do Ulice Vladike Nikolaja. Do kraja sledeće nedelje trebalo bi da krenu radovi u jednom delu Ulice Jakova Nenadovića, gde su kvarovi česti, a nakon toga odlazimo u naselje Senjak, gde su, takođe, brojne i česte havarije“, kaže Milanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *