nedelja, 26. maja 2024.

Gorenje otvara još 200 novih radnih mesta

Objavljeno: 18. avgusta 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Fabrika Gorenje u Valjevu
Fabrika Gorenje u Valjevu

VALJEVO-  Fabrika „Gorenje“ planira da u naredne dve godine proširi proizvodnju u pogonima fabrike u Valjevu i da otvori 200 novih radnih mesta. To je u razgovoru sa zamenikom gradonačelnika Valjeva Draganom Jeremićem predočio direktor „Gorenja“ u Valjevu Boris Pavčnik. On je rekao da kompanija „Gorenje“, koja je po broju zaposlenih jedna od najvećih u Valjevu, ima planove za dalje proširenje proizvodnih kapaciteta.

„Kompanija ’Gorenje’ ima stabilnu proizvodnju, koja je ove godine povećana za šest odsto u odnosu na prethodnu godinu. Tokom 2016. godine u dva navrata je bilo zapošljavanja novih radnika. U maju i junu je u stalni radni odnos primljeno 180 ljudi, a trenutno je zaposleno 1.600 radnika. Planovi za proširenje proizvodnje trebalo bi da se realizuju u naredna 24 meseca u kontinuitetu. Oni podrazumevaju novi proizvodni prostor i preko 200 novih ljudi u radnom odnosu“, rekao je direktor „Gorenja“.

Grad Valjevo će sa svoje strane sve učiniti da se ti planovi „Gorenja“ realizuju, poručio je zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić, koji je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Grada i ove kompanije, koja već deset godina uspešno posluje u Valjevu i obećao da će Grad u skladu sa politikom društvene odgovornosti učiniti sve da ova saradnja u narednom periodu dostigne viši nivo.

Zamenik gradonačelnika je pohvalio i društvenu odgovornost kompanije „Gorenje“, najavljujući da će početkom oktobra javnosti biti predstavljeni planovi daljeg razvoja ove kompanije u Valjevu. Tada je predviđeno i potpisivanje nekoliko ugovora o saradnji između sportskih kolektiva i kompanije „Gorenje“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *