petak, 3. maja 2024.

„Muzika“ u Tešnjaru do jedan sat iza ponoći

Objavljeno: 10. marta 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Gradsko veće donelo je odluku da radno vreme svih ugostiteljskih objekata u Tešnjaru bude do jedan sat iza ponoći. Odluka je doneta nakon što je više od 150 meštana tog dela grada predalo peticiju gradskoj vlasti.

„ Neki vlasnici kafića počeli da registruju noćne klubove u prostorima koji ne zadovoljavaju ni minimum uslova. Još uvek nemamo jasno definisane uslove šta koji objekat treba da ispunjava da bi imao potrebne dozvole i da bi mogao da se bavi nekim oblikom ugostiteljstva. Da bi sprečili zloupotrebe naše ranije odlike o radnom vremeno,  definisano je da ugostiteljski objekti u Tešnjaru, ne mogu da rade duže od jedan sat iza ponoći“, rekao je zamenik gradonačelnika Valjeva Dragan Jeremić.

Oko 150 žitelja Tešnjara i okolnih ulica uputilo je protest gradskoj vlasti zbog preglasne muzike koja su u Tešnjaru čuje do „sitnih sati“.

„ Dok je trajala privremena mera skraćenja radnog vremena ugostitelja, situacija na kratko bila podnošljivija, ali ubrzo je radno vreme opet produženo. Što je najgore, data je mogućnost da noćni klubovi rade do tri sata iza ponoći, a danas svako za 500.000 dinara može da preregistruje kafić u noćni klub, bez ikakvih jasno propisanih uslova“, rekao je  u ime Tešnjaraca potpisnika peticije Milan Novaković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *