sreda, 17. aprila 2024.

Agonija kolektiva Medicinske škole se nastavlja

Objavljeno: 10. februara 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Protest zaposlenih (arhiva), foto: Patak online
Protest zaposlenih (arhiva), foto: Patak online

VALJEVO- Agonija kolektiva Medicinske škole u Valjevu se nastavlja nakon što je smenjen prethodni i ekspresno postavljena nova direktorka Ana Ilić, navodi se u saopštenju za javnost kolektiva Medicinske škole.

U saopštenju se navodi da se dogodilo ono što su ranije najavili, a to je da su se na udaru našle njihove kolege na rukovodećim pozicijama u školi, a sada je zatraženo da se razreši Školski odbor.

„Vanredna inspekcijska kontrola, sprovedena od strane Biljane Marković, republičkog prosvetnog inspektora, koja je u školu poslata ranije navedenog 16.januara 2023, istog dana kada je nova direktorka počela sa radom, dok su njene kolege sa kojima bi trebalo da sarađuje protestovale ispred škole, utvrdila je, naravno, nepravilnosti. I to ne prvi put. Zapravo, prvi put je bio samo nekoliko dana pre, kada je spomenuta inspektorka svojim izveštajem o „verovatnim nezakonitostima“ proizvela razrešenje bivšeg direktora.

Stigao je novi zadatak od (ne)vidljivih, a egzekutor isti – razrešiti Školski odbor, onaj isti koji je glasao protiv Ane Ilić. Pita se Skupština grada, a jasno je šta će se desiti! Uskoro biće biran novi Školski odbor, naravno bolji, lepši i poslušniji.

Naravno, sada slede pritisci na pojedine „neposlušne“ zaposlene, Savet roditelja, pa čak i same učenike, jer su utvrđene i „nezakonitosti u radu učeničkog parlamenta, a nova direktorka upućena da odredi mere kako bi se te nepravilnosti otklonile“. Za to vreme članove parlamenta kontaktiraju osobe van škole kako bi iz prve ruke čule kako se deci dopada nova direktorka. Naravno, to je bilo potpuno očekivano.

Koren reči naravno je „narava“, staroslovenska reč za prirodu. Trebalo bi da je sve ovo što se dešava stoga prirodno.

Neprirodno je jedino to što se mi, kao prosvetni radnici i intelektualci koji i dalje veruju da su čast i integritet ideali za koje se do kraja treba boriti, osećamo tako neprirodno poniženi. Naravno, mi ćemo se boriti. Pozivamo sve koji našu školu vole i cene onoliko koliko i mi da nam u toj borbi pomognu, navedeno je u saopštenju za javnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *