ponedeljak, 20. maja 2024.

Akcija „Da vrtići dišu“

Objavljeno: 17. avgusta 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Udruženje građana Lokalni odgovor pokreće humanitarnu akciju za nabavku prečišćivača vazduha za valjevska obdaništa pod nazivom „Da vrtići dišu“.

Kako je saopšteno, info veče o akciji za građane i predstavnike brojnih pozvanih preduzeća biće održano sutra (petak) s početkom u 18 časova u holu Centra za kulturu.

Zagadjenje vazduha u Valjevu, foto: Patak online
Zagadjenje vazduha u Valjevu, foto: Patak online

U saopštenju Lokalnog odgovora se navodi da je problem dugotrajnog prekomernog zagađenja vazduha u Valjevu svima nam je veoma dobro poznat.

„Rešenja postoje, ali zahtevaju veću angažovanost lokalne i republičke vlasti i dosta vremena. Za to vreme građani Valjeva trpe posledice i povećava se broj oboljenja koje su u vezi sa zagađenim vazduhom, a najosetljiviji su stariji i deca. Zbog toga je Lokalni odgovor  rešio da pokrene lokalnu zajednicu da zaštiti najmlađe sugrađane bar dok su u vrtiću, nabavkom prečišćivača vazduha.

U okviru kampanje je počelo slanje poziva za podršku jednom broju valjevskih kompanija i uspostavljanje direktnih kontakata sa njima, što će biti nastavljeno tokom avgusta i septembra. Osim uplate donacije na račun udruženja, preduzeća se mogu odlučiti i da sama kupe prečišćivače. O svemu tome javnost će biti transparentno i redovno obaveštavana“, navedeno je u saopštenju za javnost Lokalnog odgovora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *