nedelja, 23. juna 2024.

Akcije za pomoć ugroženima

Objavljeno: 19. maja 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Brojne humanitarne akcije za pomoć ugroženima u poplavama organizuju se u Valjevu. Svi oni koji mogu da pomognu trebalo bi da se jave Crvenom krstu. Ono što je potrebno su hrana, voda, pelene, ćebad, odeća i obuća. Za one koji nemaju način da pomoć dopreme, Gradski taksi VA će besplatno da preveze humanitarnu pomoć do Crvenog krsta. Potrebno je da se građani jave na njihove brojeve telefona 014/ 291129 i 066/291129. Humanitarnu akciju prikupljanja pomoći je pokrenula i valjevska eparhija u svim valjevskim hramovima. Pomoć će prikupljati članovi Svetosavske omladinske zajednice, Kola srpskih sestara i Pravoslavne narodne hrišćanske zajednice sa valjevskim sveštenicima, svakog dana od 7 do 19 časova. Prvi kontingent pomoći biće otpremljen sutra, a humanitarna akcija će trajati sve dok bude bilo potrebe.

Danas do 13 časova humanitarnu pomoć prikupljaju i plivači kluba „Valis“ i to na punktu u Hajduk Veljkovoj 15. Akciju organizuju i đaci Tehničke škole. Oni će do 21. maja svakodnevno prikupljati hranu i sredstva za dezinfekciju za ugrožene građane.

U akciju se uključila i Muzička škola „Živorad Grbić“. Koncert planiran za večeras u Centru za Kulturu u 20 časova trebalo je da predstavlja krunu proslave 60 godina postojanja valjevske muzičke škole. S obzirom na to da su Srbiju pogodile nezapamćene poplave, muzička škola je odlučila da ovaj koncert posveti svim žrtvama poplava u Srbiji. Oni pozivaju građane da svojim dolaskom na koncert i novčanim prilogom doprinesu njihovoj želji da svojom profesijom pomognu svim ljudima kojima je pomoć sada neophodna. Kutije za prikupljanje novca će biti postavljene u holu ispred ulaza u salu.

U Valjevo je stigao šleper humanitarne pomoći iz Nemačke za stanovništvo ugroženo poplavama i izbegla i raseljena lica. Humanitarna nemačka navladina organizacija „ASB“ opredelila je pomoć od 3,5 miliona dinara za žrtve poplava u Srbiji i BIH. Pomoć je u Srbiji dostavljena Valjevu, Ljigu, Lajkovcu i Krupnju. Šleper humanitarne pomoći koji je dopremljen u Valjevo sadrži konzerviranu hranu, flaširanu vodu i pakete sredstava za ličnu higijenu.  U Valjevu danas stiže i humanitarna pomoć koju je obezbedila bačka eparhija.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *