petak, 24. maja 2024.

Aleksandar Vučić počasni građanin Valjeva

Objavljeno: 28. jula 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postao je počasni građanin Valjeva. Odluku o tome doneli su odbornici lokalnog parlamenta na poslednjem skupštinskom zasedanju.

Inicijativu da se Aleksandru Vučiću dodeli zvanje počasni građanin Valjeva podneli su opozicioni odbornici koalicije SPS-JS Đorđe Pavlović i Dragan Popović, a nakon toga je formirana Komisija koja je utvrdila predlog i uputila ga Skupštini grada na usvajanje.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je rekao da je predsednik Aleksandar Vučić nesumnjivo zaslužio najviše priznanje koje jedna sredina može da dodeli nekom pojedincu.

„Valjevo ceni i poštuje zalaganje predsednika i njegovo učešće u donošenju odluka vezanih za razvoj kako grada Valjeva tako i čitavog Kolubarskog okruga. Brza saobraćajnica, koja nas približava Beogradu, dolazak investitora, koji će zaposliti našu omladinu, unapređenje turističkih potencijala Divčibara, gasifikacija koja će rešiti problem zagađenja vazduha u Valjevu, su samo neki od projekata koji našem gradu vraćaju dostojanstvo, a Valjevkama i Valjevcima priliku da grade bolju budućnost“, rekao je Gojković.

Za predlog da Aleksandar Vučić postane počasni građanin Valjeva glasao je 31 odbornik, a dva su bila protiv.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *