utorak, 28. maja 2024.

Aleksandar Vučić postao počasni građanin Mionice

Objavljeno: 30. marta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglašen je počasnog građanina Mionice. Tu odluku su doneli odbornici Skupštine opštine Mionica na jučerašnjoj sednici.

Kako je obrazloženo u odluci o dodeljivanju zvanja počasnog građanina, odbornička grupa Srpske napredne stranke je pokrenula inicijativu da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli zvanje “počasni građanin“ Opštine Mionica i obratila se sa zahtevom za dobijanje prethodne saglasnosti za odlučivanje o dodeljivanju zvanja “počasni građanin“ Opštine Mionica.

U obrazloženju zahteva odbornička grupa SNS je navela da predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u najtežim trenucima u modernoj srpskoj istoriji preuzeo odgovornost za rešavanje najvažnijih i najtežih problema koji vekovima i decenijama opterećuju i koče Srbiju na njenom civilizacijskom i evropskom putu.

„Pod vođstvom predsednika Vučića Srbija je danas međunarodno priznata zemlja i zemlja koja je prepoznata kao faktor mira i stabilnosti u regionu, čitavom Balkanu i jugoistočnoj Evropi. Danas našu Srbiju uvažavaju  u čitavom Svetu i naš predsednik na ravnopravnoj osnovi razgovara sa najvećim liderima. Mionica i Mioničani cene i poštuju svoga predsednika. Znamo da u njemu imamo prijatelja i saveznika na zajedničkom zadatku da se sa Srbijom i Mionica razvije i postane bolje i lepše mesto za život“, navodi se u obrazloženju.

Postupajući po zahtevu, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je u skladu sa članom 93. stav 1. Zakona o lokalnoj samoupravi dalo je saglasnost za dodelu zvanja “počasni građanin“ Opštine Mionica Aleksandru Vučiću, predsedniku Republike Srbije, a odluku su podržali odbornički lokalnog parlamenta. Protiv su glasala dva odbornika opozicije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *