subota, 13. jula 2024.

Ambasador Japana pola sata čekao državnog sekretara

Objavljeno: 21. oktobra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Nepoštovanje prema narodu Japana, koji je Valjevu donirao milion evra za obnovu rečnog korita, kao i prema ambasadoru te zemlje u Srbiji Masafumi Kuroki, pokazali su danas gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić i državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Atila Juhas. Naime, ambasador Japana u Srbiji  Masafumi Kuroki stigao je u Valjevo tačno na vreme, kako bi javno saopštio da će Valjevo dobiti milion evra pomoći Japana za obnovu rečnog korita Kolubare. Međutim, predstavnik države, državni sekretar Atila Juhas je pokazao ogromno nepoštovanje prema donatorima, jer je kasnio pola sata. Na insistiranje domaćina Stanka Terzića, ambasador Japana i prisutni novinari su 30 minuta morali da čekaju državnog sekretara koji je bio na putu za Valjevo. Pošto državnog sekretara nije bilo ni na vidiku, konferencija za novinare na otvorenom je posle pola sata čekanja počela, a posle nekoliko minuta delegaciji se pridružio i državni sekretar.

Drugu gaf valjevski gradonačelnik je napravio dok je izjave novinarima, koji su se interesovali kada će gradjani u valjevskom kraju dobiti kuće bez kojih su ostali u poplavama, davao direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević. Gradonačelnik, revoltiran zbog toga što su se novinari skoncentrisali na izjavu Marka Blagojevića, pre nego što je izjavu dao državni sekretar Atila Juhas (SPS), u nekoliko navrata prekidao Blagojevića i vukao ga za rukav, kako bi prekinuo obraćanje novinarima i dozvolio da koju reč kaže i državni sekretar. Tome su se usprotivili okupljeni novinari, a neki od njih su odmah nakon izjave Marka Blagojevića napustili današnji skup i bojkotovali državnog sekretara, koji je kasnio pola sata.

3 komentara na “Ambasador Japana pola sata čekao državnog sekretara

 1. Nema Poćute glavne uzdanice SPSa, a nema ni onog pomočnika Kaplara sigurno je dobio sudski poziv za GP Jablanica.

  0

  0
 2. Da li mi mozemo da imamo veceg (cenzurisano) za gradonacelnika od ovog Stanka „tacka“ Terzica??? Covek nema ni obraza ni morala ni osnovnu kulturu!! Eeee, on da kaze jednom ambasadoru da ceka, pa jos Japancu navinkutom na tacnost!

  0

  0
 3. Mozda drzavni sekretar nije bio obavesten? Sve ih bre treba smeniti i „gradonacelnika“ Valjeva.On ne zna gde je levo…

  0

  0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *