petak, 14. juna 2024.

Ambasador Japana u poseti Valjevu

Objavljeno: 21. oktobra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Radovi na sanaciji rečnog korita reke Kolubare, oštećenog u majskim poplavama, počeće u toku ove sedmice. Svečanosti povodom donacije Vlade Japana od milion evra za obnovu rečnog korita prisustvovao je ambasador Japana Masafumi Kuroki. Zahvaljujući novcu narod Japana radiće se kompletna sanacija i vraćanju u prvobitno stanje korita Kolubare, uzvodno od mosta na Jadru do teniskih terena, u dužini od 840 metara. Radiće se i 275 metara leve obale reke Kolubare, nizvodno od mosta na Jadru. Ambasador Japana je rekao da je narod te zemlje obezbedio tri miliona evra pomoći za više gradova u Srbiji, a samo Valjevo dobiće milion evra.

Izvođač radova na uređenju rečnog korita Kolubare je valjevska “Erozija”, a nadležni tvrde da će radovi početi tokom ove sedmice. Pored Valjeva novac od Vlade Japana za sanaciju rečnih korita dobili su Osečina,  Krupanj, Loznica, Čačak i Gornji Milanovac.

Ambasador Japana obišao i Dom za stare, čija je izgradnja počela još pre pet godina zahvaljujući donaciji Vlade Japana, ali taj objekat još uvek nije završen. Ambasador Japana je već, po rečima ministra Aleksandra Vulina, uručio protest Srbiji zbog toga što je donacija Vlade Japana za izgradnju Doma za stare u Valjevu potrošena, a objekat još uvek nije završen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *