utorak, 21. maja 2024.

Ambasador SAD i ministarka rudarstva i energetike u poseti Valjevu

Objavljeno: 10. aprila 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Gradska kuća, foto: Patak online
Gradska kuća, foto: Patak online

VALJEVO- Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović i ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil posetiće danas Valjevo. Kako je saopšteno iz Gradske uprave, oni će obići rekonstruisane stambene zgrade, u okviru projekta energetske efikasnosti, urađenog u saradnji Ministarstva rudarstva i energetike, USAID-a i grada Valjeva.

Valjevo je 2022. godine opredelilo 30 miliona dinara, koliko i Ministarstvo energetike i uz podršku USAID-a zamenjene su stolarija i fasada na tri zgrade u Valjevu, a do kraja aprila biće izvedeni radovi na još dve zgrade.

Osim postavljanja fasade, u saradnji sa USAID-om kao partnerom na ovom projektu, na zgradama su zamenjena ulazna vrata i stolarija na ostalim otvorima koji su na zajedničkim prostorijama kao što su podrum i hodnik.

Cilj projekta je smanjenje aerozagađenja, ali i uštede u potrošnji energenata, pre svega električne energije, smanjenje troškova građana i uređenje grada, sređivanjem dotrajalih fasada i stare stolarije, navedeno u saopštenju za javnost Gradske uprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *