ponedeljak, 5. juna 2023.

Asfalt dobilo 18 mioničkih sela

Objavljeno: 10. avgusta 2021. (9:59)
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Asfalt je ovog leta dobilo 18 mioničkih sela. Asfaltirano je više od 13 kilometara puteva, a mnoga sela asfalt su dobila prvi put u svojoj istoriji. Radovi se finansiraju iz opštinskog budžeta trajaće celog leta, a biće nastavljeni i tokom jeseni.

„Nema kvalitetnog života bez dobrih puteva. Mi i Mionici smo svesni toga, i naš budžet za ovu godinu smo projektovali tako da značajna sredstva investiramo u asfaltiranje puteva u našim selima, kako bi svi stanovnici dobili kvalitetan prilaz do svojih kuća. Pored toga, mi sledimo politiku našeg predsednika Aleksandra Vučića koji je rekao da do 2025. godine ne sme postojati nijedno selo u Srbiji bez asfaltnog puta. Zahvaljujući dobroj saradnji s Vladom Srbije koja je ove godine finansirala veliki broj značajnih projekata u našoj opštini mi smo dobili prostor da iz svog budžeta finansiramo izgradnju putne mreže. Mionica se snažno razvija uz podršku države“, rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković prilikom obilaska radova na izgradnji puteva.

DCIM101MEDIADJI_0161.JPG

Do sada su asfalt dobili Paštrić, Komanice, Velika Marišta, Mratišić, Gornja Osečenica, Gornji Lajkovac, Krčmar-Divčibare, Radobić, Mratišić- Vuletići, Mratišić-Jovanovići, Popadić, Vrtiglav, Tabanović, Brežđe, Berkovac, Tolić.

„Svaki metar asfalta koji napravimo danas, predstavlja ulaganje u bolju budućnost. Stanovnici Mionice imaće do svojih kuća, a opština će ostvariti uštede u budžetu, jer nećemo morati svake godine da investirano u nasipanje tucanika. Većina mioničkih sela nalazi se na brdovitom području pa kiše i bujični vodotokovi razaraju putnu podlogu. Postavljanjem asfalta, ovi problemi će biti prevaziđeni, a mi ćemo osloboditi značajna sredstva za rešavanje drugih važnih prioriteta za naše Mioničane“, rekao je Janković.

U Mionici i Banji Vrujci biće izgrađeni prečistači otpadnih voda i 10,5 kilometara kanalizacije.

„Država u Mionicu, samo kroz program „Čista Srbija“, investira više od 1,2 milijardi dinara, što je najveća investicija u istoriji Mionice. U narednih 3,5 godine uradićemo više nego što je urađeno u poslednjih 100 godina“, rekao je Janković.

One thought on “Asfalt dobilo 18 mioničkih sela

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *