ponedeljak, 24. juna 2024.

ASNS: Sprema se privatizacija „Krušika“

Objavljeno: 11. juna 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Vojna fabrika "Krušik", foto: Patak online

VALJEVO- Predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Ranka Savić upozorila je da se sprema privatizacija vojne fabrike „Krušik“, te da su zbog toga sve jači pritisci na članove fabričkih sindikata ASNS i „Nezavisnost“.

„Sprema se privatizacija namenske industrije, gde dolaze ili strani investitori ili domaći trgovci oružjem, gde će država Srbija formalno ostati vlasnik 51 odsto, a ovi drugi će biti suštinski pravi vlasnici. Ja želim radnike Krušika na tu činjenicu da upozorim i da im kažem da sklanjanjem UGS Nezavisnosti i Asocijacije ostaju sindikati koji takvim scenarijima neće pružiti preveliki otpor“, rekla je Ranka Savić na konferenciji za novinare koja je održana ispred kapije „Krušika“.

Upravo namera da bude privatizovana vojna fabrike je razlog osporavanja reprezentativnosti sindikata „Nezavisnost“ i ASNS, navode sindikalci „Krušika“, koji tvrde da su sve uradili po zakonu i da imaju veći broj članova od potrebnog.

Sindikalci ispred glavne kapije „Krušika“, foto: Patak online

Ranka Savić navodi da je glavni „krivac“ za to aktuelna direktorka vojne fabrike Jovanka Andrić i da se radi o njenoj „osveti“ ASNS-u, jer su bili protiv otpuštanja radnika, navodeći da se direktorka ponaša kao da je „Krušik“ privatna, a ne državna kompanija svih građana Srbije.

„Mi sigurno nećemo dozvoliti ovakve zloupotrebe. Obratili smo se ministru odbrane, ministru rada i premijeru. Ministar vojni je obećao da će imati sastanak sa ova dva sindikata, a onda da će doći lično u Krušik razgovarati prvo sa nama, a onda i sa direktorkom i Nadzornim odborom Krušika“, rekla je Ranka Savić.

Potpredsednik sindikata „Nezavisnost“ Dejan Titović je poručio da je tendencija rukovodstva „Krušika“ da se sindikalna aktivnost ugasi.

„Mi smo to imali u privatnim kompanijama, a u državnim ovo je prvi primer“, rekao je Titović.

2 komentara na “ASNS: Sprema se privatizacija „Krušika“

  1. Mi smo to culi odavno,cim oni postavljaju kamere po pogonima,sta ima drugo da bude. Samo da budu vece plate sta cu ja sa minmalcom,higijenicarka,imamo 2 pogina. I plata isto stoji.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *