petak, 12. aprila 2024.

Auto-Kabel udvostručuje broj zaposlenih u Mionici

Objavljeno: 16. marta 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Nemačka kompanija Auto-Kabel udvostručiće broj zaposlenih u svojoj fabrici u Mionici. Broj radnika sa sadašnjih 300 biće povećan na 600 u naredne tri godine. Proširenje pogona i novih poslovnih projekata najavljeno je na sastanku rukovodstva nemačke kompanije sa predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem.

“Dobra poslovna klima je ključ razvoja Mionice. Naši nemački partneri u Auto-Kabelu planiraju proširenje pogona i dupliranje broja zaposlenih u naredne tri godine.To su odlične vesti za Mionicu i Mioničane. Auto-Kabel je najveći poslodavac u našoj opštini, koji je od hladnjače bez krova napravio uspešnu fabriku koja obezbeđuje sigurnu egzistenciju za ogroman broj mioničkih porodica. Imali smo dobar razgovor o planovima za razvoj koje imaju u ovoj fabrici, i najava proširenja proizvodnje i povećanje broja zaposlenih predstavlja značajnu stvar za našu opštinu“, rekao je nakon sastanka u Auto-Kabelu predsednik mioničke opštine.

Auto-Kabel u Srbiji posluje od januara 2019. godine, a od decembra 2019. nalazi se u ulici Milana Stanišića bb u Mionici i trenutno zapošljava 300 ljudi. Pored pogona u Mionici posluju i u: Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Kini i Nemačkoj.

“Auto-Kabel” sarađuje sa najvećim proizvođačima u auto industriji kao što su Audi, Opel, BMW i Mercedes.

2 komentara na “Auto-Kabel udvostručuje broj zaposlenih u Mionici

  1. Eeee a u narednih 10 godi a ustosfučiće proj zaposlenih. A do tada minimalac bez toalet papira i saouna.

    3

    1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *