petak, 21. juna 2024.

Beovoz do daljeg po novoj ceni

Objavljeno: 17. januara 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Iako su gradski čelnici izjavili da su postigli dogovor sa Železnicama Srbija da cena karte za Beovoz na relaciji od Valjeva do Beograda ostane nepromenjena, u Železničkoj stanici u Valjevu nam je potvrđeno da vožnja do Beograda od Nove godine umesto 200 dinara košta 384 dinara. Na početku ove godine iz Gradske uprave je saopšteno da će Beovoz od Valjeva do Beograda i dalje koštati 200 dinara, a da će razliku u ceni platiti Grad. Predsednik Skupštine grada Mihailo Jokić za “Patak” kaže da će se građani voziti po staroj ceni čim lokalni parlament usvoji odluku po kojoj će lokalna samouprava dotirati razliku u ceni karte Beovoza. “ Ta odluka će biti pred odbornicima na narednoj sednici Skupštine grada, a ona bi trebalo da bude održana polovinom februara”, kaže Jokić.

Ukoliko ova odluka dobije “zeleno svetlo” u gradskom parlamenta, rebalansom budžeta biće obezbedjen novac za plaćanje razlike u ceni karte. Procenjuje se da će na godišnjem nivou za te namene biti potrebno oko tri miliona dinara, kaže Jokić.

Kako je predviđeno, po povlašćenoj ceni karte od 200 dinara mogu da se voze samo oni putnici koji kartu kupe u valjevskoj Železničkoj stanici. Iz gradskog budžeta novac za razliku u ceni biće izdvojen na osnovu broja prodatih karata. Samo u prošloj godini, u jednom smeru, prodato je skoro 36.400 karata za Beovoz.

Novina je i to da će se od 22. januara primenjivati nove trase i polasci vozova između Valjeva i Beograda. Putnici iz Valjeva će novim redom vožnje, umesto do Prokopa kako je to do sada bio slučaj, večernjim vozom moći da stignu do Vukovog spomenika u Beogradu i Pančeva, a i poslednji dnevni polazak iz glavnog grada za Valjevo biće im omogućen od Vukovog spomenika i stanice Pančevo Vojlovica.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *