petak, 12. aprila 2024.

Besplatan priključak na toplovodnu mrežu

Objavljeno: 6. decembra 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Gradska toplana, foto: Patak online
Gradska toplana, foto: Patak online

VALJEVO- Po odluci koju je usvojila Skupština grada, svi budući korisnici daljinskog sistema grejanja biće oslobođeni plaćanja priključka. Ova odluka će biti na snazi u naredne dve godine, odnosno do 1. decembra 2025. godine.

Ova inicijativa je potekla od JKP „Toplana“, čiji je Nadzorni odbor predložio Skupštini grada oslobađanja troškova priključka kupaca toplotne energije na sistem daljinskog grejanja, kao jednu od mera ka ostvarivanju zajedničkog cilja, a to je povećanje broja korisnika sistema daljinskog grejanja i smanjenja aerozagađenja.

Kako je navedeno, gradskoj Toplani došlo se do saznanja da se građani ne odlučuju za priključak zbog visokih iznosa koji se plaćaju samo za priključenje na toplovodnu mrežu.

Gradonačelnik Lazar Gojković, foto: Grad Valjevo

„Veoma je važno da pričamo o tome, da što više građana bude upoznato sam tim da ćemo dati besplatne priključke i podstanice i da se što više građana prijavi. Ovo su mali koraci, ali veliki pomak u rešavanju ogromnog problema aerozagađenja“, rekao je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Gradonačelnik je rekao da su blizu realizacije projekta da gas dođe do Valjeva.

„Suvišno je pričati koliko je važno što gas dolazi u Valjevo, što smo prvi prioritet Vlade Srbije i što će „Krušik“, kao jedan od najvećih individualnih zagađivača koristiti ekološki prihvatljiv energent u budućnosti. Takođe, kroz mere energetske sanacije je urađeno dosta, ali važno je pomenuti i proširenje toplovodne mreže, priključenje objekata na daljinski sistem grejanja, prelazak kasarne ’Vojvoda Živojin Mišić’ sa ekološki neprihvatljivog energenta na daljinski sistem grejanja, to su zaista sjajne stvari“, naveo je Gojković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *