četvrtak, 30. novembra 2023.

Besplatna auto-sedišta i kolica za 28 mioničkih beba

Objavljeno: 8. avgusta 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Opština Mionica
Foto: Opština Mionica

MIONICA- Za poslednjih pet meseci u opštini Mionica rođeno je 28 beba, među kojima su i jedni blizanci. Predsednik opštine Mionica Boban Janković uručio je kolica i auto-sedišta roditeljima novorođenih beba, a iz budžeta opštine uplaćena je novčana pomoć u iznosu od 40.000 dinara za 27 porodilja.

„Biti roditelj je najveći blagoslov, a mi smo tu da budemo podrška. Lepo je videti mlade ljude koji su odlučili da ostanu u svom mestu i da zasnuju porodice. Da je porodica u fokusu, pokazujemo kroz razne programe, a cilj nam je da stvorimo najbolje uslove za odrastanje svakog deteta. Od sledeće godine, planiraćemo budžetom povećanje jednokratne pomoći sa 40 na 60 hiljada dinara.  Nastavljamo da pružamo podršku i imamo velike planove. Nova radna mesta, obnovljene škole, ulaganja u obrazovanje, kulturu i sport imaju veliki uticaj na kvalitet uslova za život, rad, obrazovanje. Mionica je porodica koja ima budućnost“, rekao je Janković.

Foto: Opština Mionica

Pre uručenja auto sedišta i kolica, opština je organizovala obuku za roditelje o pravilnoj upotrebi sistema zaštite za decu u vozilima.

Opština Mionica je 2021. godine, po prvi put, opredelila jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 80.000 dinara za prvu rođenu bebu, a već sedmu godinu besplatno uručuje auto- sedišta, dok su od 2019. godine, na inicijativu predsednika opštine Bobana Jankovića, za novorođenčad obezbeđena i kolica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *