nedelja, 21. aprila 2024.

Besplatne članske karte za sve medicinare

Objavljeno: 24. aprila 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Svi zdravstveni radnici u Valjevu dobiće besplatne članske karte gradske biblioteke. Kako je saopšteno, cilj je da zdravstveni radnici nakon pomoći bolesnima, nađu vremena i za sebe kroz čitanje knjiga, koje je Matična biblioteka učinila dostupnijim za sve zaposlene u zdravstvu, koji će godinu dana imati besplatnu članarinu.

Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“, Opšta bolnica i valjevski Dom zdravlja su potpisali protokol o saradnji u okviru projekta „Besplatna članska karta biblioteke za sve zdravstvene radnike Valjeva“.

„Kao običan građanin svesna sam gužve u kovid ambulantama bolnice i Doma zdravlja i ova saradnja može biti prilika da se malo relaksiraju nakon teškog rada. Sa druge strane je pozitivno i to što oni koji do sada nisu bili članovi naše biblioteke možda poželeti kada dobiju besplatnu člansku kartu na godinu dana da nastave da redovno čitaju i budu redovni korisnici usluga koje pruža biblioteka. Kada se bibliotekarstvo posmatra u svetlu knjiga evidentno je da se zbog informatičke ere i protoka informacija sve više čita i koriste knjige i naučna pomagala“, rekla je direktorka valjevska biblioteke Violeta Milošević.

Direktori zdravstvenih ustanova su se zahvalili na ovom lepom gestu i dogovorena je dalja saradnja, jer postoje Edukativni centri sa stručnom literaturom i u Opštoj bolnici kao i u Domu zdravlja Valjevo, što je značajno za edukaciju svih zaposlenih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *