subota, 20. aprila 2024.

Besplatne knjige za đake prvake

Objavljeno: 4. avgusta 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Opština Mionica je po šesti put zaredom obezbedila besplatne udžbenike za 91 mioničkog prvaka. Za nabavku knjiga je opredeljeno skoro 700.000 dinara. Do sada je upisan 91 prvak, a moguće je da će se broj povećati do početka školske godine.

Podela besplatnih udžbenika traje od 2017. godine na inicijativu predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića.

„Već šest godina, svakog septembra obradujemo naše najmlađe đake, a istovremeno nastojimo da olakšamo roditeljima, jer znamo koliko ulažu u obrazovanje svoje dece. Mionička deca zaslužuju najbolje uslove, a mi činimo sve kako bismo im to i omogućili. Zahvaljujući podršci Vlade Srbije, u rekonstrukciju škola uložili smo preko 360 miliona dinara. U planu su i novi projekti koji će unaprediti kvalitet i uslove školovanja. U našoj opštini imamo i Centar za obrazovanje i razvoj gde su dostupni besplatni časovi iz više oblasti“, rekao je Janković i dodao da je ove godine nastavljeno i sa besplatnom pripremnom nastavom za učenike završnih razreda.

Foto: Opština Mionica

Mioničkim đacima na raspolaganju su besplatni časovi glume, folklora, plesa, stranih jezika, a pet godina unazad mionički osnovci imaju besplatan ulaz na bazene, a već dve godine i besplatnu pripremnu nastavu pod pokroviteljstvom opštine.

Sa renoviranim školama, besplatnim pripremama, besplatnim bazenom, besplatnim programom koji nudi opštinski Centar, sportskom halom, sportskim terenima deci iz opštine Mionica se pružaju razne mogućnosti da se usavršavaju i napreduju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *