nedelja, 16. juna 2024.

Besplatne knjige za mioničke prvake

Objavljeno: 12. juna 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Opština Mionica će i ove godine obezbediti besplatne komplete udžbenika za svoje prvake. Ova odluka je doneta na predlog predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića. „Prvi put prošle godine doneli smo odluku da svim mioničkim prvacima obezbedimo besplatne udžbenike, što se pokazalo kao dobra praksa jer je nabavka knjiga velika finansijska stavka za roditelje. Prvaci će komplete knjiga  dobiti prvog dana školske godine čime ćemo im na najlepši način čestitati polazak u školu i poželeti puno uspeha u budućemo obrazovanju“, poručio je Janković.

U školske klupe ove godine će na teritoriji mioničke opštine po prvi put sesti ukupno 119 prvaka. Opština Mionica će obezbediti 104 kompleta udžbenika, dok 15 mališana dobija besplatne knjige od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao treće dete ili socijalno ugrožena kategorija.

Pored nabavke udžbenika za prvake, obezbeđeni su besplatan prevoz učenika, besplatan ulazak na bazene SRC “Lepenica“ za osnovce tokom letnje sezone i nagradna putovanja za najbolje učenike. Ovim i mnogim drugim aktivnostima mionička lokalna samouprava aktivno sprovodi projekat unapređenja uslova obrazovanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *