utorak, 23. aprila 2024.

Besplatni pregledi za stanovnike sedam sela

Objavljeno: 8. septembra 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Beogradu Fabio Skano i predsednik opštine Mionica Boban Janković obišli su danas vakcinalni punkt u ambulanti u Rajkoviću. Pored vakcinacije protiv Kovida 19, organizvani su i besplatni pregledi za stanovnike sedam mioničkih sela.

Građani su imali mogućnost da provere šećer, pritisak, EKG, ali i da dobiju savet lekara.

Foto: Opština Mionica

“Hteo bih da pohvalim i istaknem rad medicinskog osoblja i posvećenost opštine da organizuje ovakve akcije. Zahvalio bi se svim građanima koji su došli. Tu smo da pružimo sve informacije o vakcinaciji kako bi doneli pravi izbor, a pravi izbor jeste vakcinacija. Vakcinacijom ćemo sačuvati živote najranjivijih grupa, odnosno najstarijih”, rekao je direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Beogradu Fabio Skano.

Pored akcije besplatnih pregleda, organizovan je i besplatan prevoz za meštane iz Osečenice, Robaja, Rajkovića, Golupca, Mratišića, Krčmara i Bukovca.

Foto: Opština Mionica

“Zahvalio bih se svim građanima koji su se odazvali ovoj akciji. Naša država je obezbedila dovoljan broj vakcina. Organizovali smo i besplatan prevoz. Moramo sačuvati jedni druge. Nastojimo da ulažemo u bolju zdravstvenu zaštitu svih građana. U Domu zdravlja u Mionici je u toku adaptacija objekta gde će se nalaziti novi rendgen kabinet, tako da će građani imati još jednu mogućnost u našem Domu zdravlja, bez odlaska u druga mesta. Takođe, ove godine, uz pomoć Ministarstva zdravlja dobili smo i sanitetsko vozilo i vozilo za prevoz pacijenata na dijalizu”, rekao je predsednik mioničke opštine Boban Janković.

Prema podacima Doma zdravlja, za sat vremena pregledano je više od 30 građana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *