utorak, 21. maja 2024.

Besplatni preventivni pregledi

Objavljeno: 2. novembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Akcija besplatnih preventivnih pregleda biće nastavlјena sutra u valjevskoj bolnici i svim domovima zdravlja Kolubarskog okruga. Kako je soapšteno iz valjevske bolnice, u nedelju, 3. novembra, od 8 do 16 časova, svi građani, a prvenstveno oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da urade oftalmološki, neurološki i mamografski pregled.

Medicinski timovi domova zdravlja sa ambulantama u gradskom i seoskom području Kolubarskog okruga zainteresovanim građanima će raditi merenje krvnog pritiska, EKG pregled i određivanje vrednosti glikemije u krvi.

U centralnoj zgradi valjevskog Doma zdravlja pregledi će biti od 8 do 16 časova u ordinacijama na Opštoj medicini i Medicini rada. Ove nedelje građani će moći da se pregledaju, bez obzira da li imaju overenu zdravstvenu knjižicu, u zdravstvenim stanicama i ambulantama u Novom naselju, u Domu penzionera, na Petom puku, u Divcima, Brankovini, Kamenici,  Poćuti, Dračiću i Stavama.

„ Dom zdravlja Valjevo poziva sugrađane koji nemaju zdravstveno osiguranje da iskoriste priliku i obave osnovnu proveru zdravlja, jer je akcija prvenstveno njima i namenjena. Pogotovo se to odnosi na seosko područje gde ima dosta neosiguranih osoba“, navodi se u saopštenju za javnost valjevskog Doma zdravlja.

Akciju besplatnih preventivnih pregleda pre dve godine je pokrenulo Ministarstvo zdravlјa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *