petak, 14. juna 2024.

Besplatni preventivni pregledi za kolektive

Objavljeno: 7. oktobra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Posle letnje pauze, u valjevskom Domu zdravlja je započet novi ciklus besplatnih preventivnih pregleda za kolektive. Zdravlje je prekontrolisao deo zaposlenih Centra za socijalni rad „Kolubara“, a prethodnog privatna firma „King Komerc“, saopšteno je iz Doma zdravlja. Služba polivalentne patronaže izmerila je nivo šećera, holesterola i triglicerida, telesnu masu i visinu, izračunala bodimas indeks i popunila tzv. preventivnu kartu. Za žene, koje su bile u većini, Patronaža je realizovala i vrlo korisnu obuku za samopregled dojke. Usledio je pregled specijaliste opšte medicine, uz kontrolu pluća i krvnog pritiska, zatim ultrazvuk stomaka, a za žene i pregled u Ginekološkoj službi.

Ustanove i preduzeća, javna ili privatna, zainteresovana za besplatnu kontrolu zdravlja svojih zaposlenih mogu da se jave Službi polivalentne patronaže na telefone 014/315-00-78 i 064/8321-992.

Akcija se, na inicijativu Službe polivalentne patronaže, sa ciljem poboljšanja javnog zdravlja, sprovodi već tri godine. Pregledi su, po utvrđenom planu, uvek subotom u prostorijama Doma zdravlja. Do sada su priliku za besplatne preventivne preglede svojih zaposlenih iskoristile skoro sve osnovne i srednje škole sa područja Grada Valjeva, Gradska uprava, druge ustanove, pojedina javna i privatna preduzeća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *