utorak, 25. juna 2024.

Besplatni preventivni pregledi

Objavljeno: 13. oktobra 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Akcija besplatnih pregleda, koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, biće nastavljena u nedelju, 15. okobra, od 8 do 16 sati. Za razliku od prve, kada su 17. septembra, besplatni pregledi organizovani u kliničkim centrima i 58 opštih bolnica u Srbiji, ovoga puta uključiće se i domovi zdravlja, a radiće se ginekološki pregledi, ultrazvuk abdomena i PSA, odnosno specifični antigen prostate koji otkriva tumorske promene.

Građani će u Opštoj bolnici, moći da urade ultrazvučni pregled trbuha ili daju krv za PSA testiranje, a u  Domu zdravlja Valjevo biće rađeni ginekološki pregledi. Akcija se prema kadrovskim i tehničkim mogućnostima sprovodi i u svom ostalim domovima zdravlja Kolubarskog okruga.

Svi građani bez obzira da li imaju ili nemaju zdravstveno osiguranje mogu iskoristiti potpuno besplatne preventivne preglede predstojećeg vikenda, 15. oktobra u nedelju u vremenu od 8 do 16 sati. Molimo sve građane koji žele da urade neki od besplatnih pregleda da sa sobom ponesu bilo kakav dokument za identifikaciju, navode u saopštenju valjevske bolnice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *