petak, 14. juna 2024.

Besplatni udžbenici za lajkovačke đake prvake

Objavljeno: 2. septembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

LAJKOVAC- Opština Lajkovac je prvi put ove školske godine obezbedila besplatne udžbenike za svih 137 đaka prvaka na svojoj teritoriji: 109 u lajkovačkoj OŠ „Mile Dubljević“ i 28 u OŠ „Dimitrije Tucović“ u Jabučju.

Već godinama od Opštine na poklon dobijaju sveske i školski pribor, a sve to su im uručili najviši opštinski funkcioneri.

Najmlađe školarce u lajkovačkoj centralnoj školi prvog nastavnog dana posetio je predsednik opštine Andrija Živković, dok je to u Jabučju učinio njegov zamenik Obrad Milutinović.

Predsednik Živković, koji je ranije predavao geografiju u školi „Mile Dubljević“, u odeljenjima prvog razreda zadržao se u prijatnom razgovoru sa mališanima.

“Raduje me što u odnosu na prošlu godinu imamo nešto više đaka prvaka u centralnoj lajkovačkoj školi – 109, a prošle godine 105. Izuzetno mi je drago što je tako, svako povećanje je dobro, što daje smisao svemu što je opština radila u prethodnom periodu, od  renoviranja vrtića, centralne osnovne škole, seoskih škola i do srednjoškolskog centra. To nam daje podstrek za dalja ulaganja u naše najmlađe. U tom smislu, ove školske godine prvi put smo obezbedili besplatne komplete udžbenika, kao i školski pribor svim đacima prvacima. Od svega je najbitnije da svake godine podižemo kvalitet nastave kako bi naši đaci bolje usvajali nova znanja“, poručio je lajkovački predsednik.

U ovoj školi prvi put je uveden produženi boravak, saopštila je direktorka Biljana Žujović.

„Imamo dve grupe, prvi i drugi razred, 58 roditelja se izjasnilo za produženi boravak. Roditelji će biti rasterećeniji, jer će im deca biti zbrinuta i bezbedna dok su na poslu, uradiće domaće zadatke i imati ručak. Produženi boravak je od 11 do 16 časova. Svima nam je to novo, ali brzo se snalazimo, koristeći iskustva kolega iz susednih opština“, rekla je direktorka škole.

Kao i njihovi vršnjaci širom Srbije, lajkovački prvaci su od Ministarstva prosvete dobili bojanku „Naša Srbija – negovanje srpske kulture i tradicije“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *