subota, 9. decembra 2023.

Besplatno zimovanje za 70 najboljih đaka

Objavljeno: 16. januara 2023.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Divčibare, foto: Patak online
Divčibare, foto: Patak online

VALJEVO- Učenici od šestog do osmog razreda osnovnih gradskih škola, Muzičke i Gimnazije, koji su postigli izuzetna postignuća u školovanju i na takmičenjima okružnog i republičkog nivoa, otputovali su na zimovanje na Divčibarama o trošku grada Valjeva.

“Kao roditelji, prvi put se susrećemo sa ovakvom akcijom i naravno, prijatno smo iznenađeni. Nadamo se da će ovakvih akcija biti što više, da ta deca koja su osvojila nagrade na takmičenjima budu na ovaj način motivisana za dalji rad“, rekla je Ana Vujić, majka deteta koje je otputovalo na zimovanje.

Sedamdesetoro učenika i troje stručnih pratilaca na Divčibarama će zimovati do 22. januara.

Odlazak najboljih đaka na zimovanje. foto: Grad Valjevo

“Ovo je poslednja programska aktivnost iz Lokalnog plana akcije za decu. Ova aktivnost se realizuje u ovoj godini zbog školskog raspusta koji je u toku. Izabrani su učenici koji su osvojili nagrade na republičkim i okružnim takmičenjima iz predmeta iz kojih su se takmičili i ostvarili najbolje rezultate. Grad Valjevo je po prvi put prepoznao i nagradio talente, naše najbolje učenike, jer sve ove naše programske aktivnosti koje smo imali u prethodnom periodu većinom su se odnosile na decu koja dolaze iz porodica koje su socijalno ugrožene“, rekao je predsednik Komisije za implementaciju Lokalnog plana akcije za decu Radoica Rstić.

Najbolji đaci na zimovanju će imati i besplatnu obuku skijanja, koja se organizuje preko Ustanove za fizičku kulturu „Valis“.

Deca će zimovati u odmaralištu „Stevan Filipović“ na Divčibarama, a grad Valjevo je za ovu programsku aktivnost izdvojio 1,4 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *