petak, 14. juna 2024.

Betina nagrada fotografu Sretenu Panteliću

Objavljeno: 20. juna 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Za fotografiju „Jutarnji voz“ Valjevac Sreten Pantelić osvojilo je nagradu publike na regionalnom konkursu novinske agencije „Beta“.“ Zimska“ fotografija jutarnjeg voza uslikana je u februaru, jednog snežnog jutra na barskoj pruzi, između dva tunela kod manastira Ćelije. Autor nagrađene fotografije, koja je dobila više od 400 glasova publike, kaže da još prošle godine tražio „ovaj momenat“ da ga fotografiše, ali da nije bilo velikih snegova.

„Kada su počeli da barskom prugom saobraćaju crveni štedler vozovi osetio sam da je to momenat. Slika je nastala u februaru. Došao sam oko osam časova na barsku prugu i sačekao voz koji dolazi iz Prijepolja i Užica. Tako je nastala ova fotografija. Već posle sat- dva takvog snega više nije bilo“, rekao je Pantelić agenciji Beta.

Na ovom konkursu za najbolje medijske fotografije proglašeni su radovi fotoreportera Radija Slobodna Evropa Midhata Poturovića „Šampion“, „Football war“ Stefana Stojanovića iz portala „Mondo“ i „Odumiranje“ Predraga Dedijera iz kompanije „Ringier Axel Springer“.

Foto: Sreten Pantelić (nagrađena fotografija)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *