subota, 20. aprila 2024.

Bez vode 30 odsto građana Valjeva

Objavljeno: 10. juna 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Veliki broj građana Valjeve je i dalje bez vode. Pojedini žitelji Petog puka i Novog naselja tvrde da vodu nemaju 48 sati. U valjevskom vodovodu kažu da je situacija sa nivom sirove vode koja stiže sa reke Gradac danas malo bolja u odnosu na jučerašnji dan, ali su restrikcije i dalje na snazi, jer je zbog radova potpuno van sistema izvorište “Paklje”. Tehnički direktor Vodovoda Goran Antonijević kaže da je u Valjevu trenutno oko 30 odsto građana bez vode.

“ Građani dobijaju vodu na po nekoliko sati. Očekujemo da ćemo tokom dana uključiti potrošače koji su trenutno bez vode, a to su oni koji žive u visinskoj zoni Petog puka, koji se snabdevaju vodom sa rezervoara u ulici Braće Veličković. Crpna stanica ‘Bair’ je ugašena, tako da vode nema deo Poparskog puta, deo Sedlara, od Borine kafane pa dalje. Bez vode su potrošači u Suvoborskoj od groblja prema Beloševcu. Bez vode su potrošači u Beloševcu, Mrčiću i Paunama. Vodu su na nekoliko sati dobili potrošači u Kolubari dva, Novom naselju, Goriću i Popučkama”, kaže Antonijević.

Građani se žale da se kanisteri sa vodom koji su postavljeni na više lokacija u gradu ne dopunjavaju uredno, kao i da pojedini kanisteri nemaju slavinu. U Vodovodu kažu da će te informacije proveriti i da će sve probleme otkloniti.

Načelnica sanitarne inspekcije Branka Miholjčić je građanima savetovala da vodu koju dobiju prvo koriste za sanitarne potrebe, pa tek onda za piće. Zbog problema sa vodom pojedine škole su skratile časove, a Branka Miholjčić kaže da su cisterne sa vodom obezbedjene za sve škole i vrtiće koje se nalaze u zonama isključenja.  Isključenja vode su pošteđeni bolnica, Dom zdravlja, centralna kuhinja valjevskih vrtića i uži centar Valjeva.

Osnovna primedba građana je to što ne znaju kada će ostati bez vode, ni kada će je ponovo dobiti. Direktor Vodovoda Đorđe Pavlović nije želeo da konkretno odgovori na pitanje da li je bilo propusta prilikom organizovanja samog Vodovoda u ovoj novonastalnoj situaciji i obaveštavanja građana o restrikcijama.

Jedan komentar na “Bez vode 30 odsto građana Valjeva

  1. Pa ako je restrikcija,onda je restrikcija za sve,a ne selektivno,i koji mozak je smislio da u sred leta izvode radove na glavnim crpnim mestima.Toliko o strucnosti u Valjevu,plus niti znaju kad iskljucuju niti kad pustaju,niti kome..

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *