nedelja, 25. februara 2024.

Biciklistička trka „Kroz Srbiju“ i ove godine u Mionici

Objavljeno: 8. septembra 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn
DCIM100MEDIADJI_0008.JPG
DCIM100MEDIADJI_0008.JPG

MIONICA- Mionica će četvrti put zaredom biti jedan od domaćina Međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“, koja se ovog septembra održava po 61. put. Trka startuje danas u Požarevcu, dok će u Mionici biti nastavljena u petak, 10. septembra.

„Mionica spremna dočekuje novu biciklističku avanturu i želi još jednom da opravda epitet dobrog domaćina. Biciklisti iz celog sveta imaće priliku da uživaju vozeći se mioničkim drumovima, okruženi prelepim predelima i dočekani iskrenim gostoprimstvom Mioničana“, rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

On je dodao da se Mionica upisala na svetsku biciklističku mapu dočekujući Međunarodnu biciklističku trku „Kroz Srbiju“, kao i da je plan da se ta tradicija nastavi.

Foto: Opština Mionica

„Mionica je grad sporta. Tome svedoče manifestacije poput ove. Zahvaljujući podršci Vlade Srbije, nakon 25 godina, Mionica je dobila modernu sportsku halu. U rekonstrukciju je uloženo 114 miliona dinara. Za teretanu na otvorenom i fudbalski teren izdvojeno je oko  6,5 miliona dinara. Verujem da će sve to uticati na stvaranje novih sportskih šampiona u našoj opštini“, naglasio je Janković.

Mioničku varoš od ovog leta krasi i moderni košarkaški teren, za čiju je rekonstrukciju izdvojeno dva miliona dinara.

Pored Mionice, gradovi domaćini biciklističe trke su i Požarevac, Čačak i Prijepolje.

Trku „Kroz Srbiju“ organizuje Biciklistički savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, gradova domaćina i sponzora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *