ponedeljak, 27. maja 2024.

Bioskopski repertoar do 28. novembra

Objavljeno: 22. novembra 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Na repertoaru Bioskopa 85 od danas do 28. novembra se prikazuju filmovi: Grinč, Udovice i Noć veštica. Prodaja ulaznica je na dan projekcije na blagajni Centra za kulturu, koja je otvorena radnim danima od 16.30 do 20 časova, a vikendom od 14 do 20 časova.

Grinč je priča o neobičnom mrzovoljnom ciniku koji kreće u misiju da ukrade Božić, a čije se srce do kraja te avanture menja zahvaljujući neobuzdanom duhu devojčice koja veruje u Božić i čaroliji praznika. Duhovit, toplo i vizuelno očaravajući film pričaće nam univerzalnu priču o prazničnom duhu i nesavladivoj snazi optimizma. Grinč živi usamljeničkim životom u svojoj pećini, a jedino ko mu pravi društvo je njegov verni pas, Maks. Pećina je prepuna izuma i inovativnih sprava koje zadovoljavanju njegove svakodnevne potrebe, a jedino kada sreće svoje susede jeste kada ostane bez hrane i mora da ide do grada u nabavku. I svake godine, pred Božić, Grinča sve više i više nervira sve veća i svetlija i glasnija praznična atmosfera. Kada grad objavi da je u planu ukrašavanje tri puta veće jelke nego do tada, Grinč shvata da je jedino šta mu preostaje kako bi sebi obezbedio malo mira i tišine, da ukrade Božić. Kako bi to izveo, rešio je da se maskira u Deda Mraza.

Film „Udovice“ je priča o četiri žene koje nemaju ništa zajedničko, osim dugova koje su nasledile zbog kriminalnih aktivnosti njihovih muževa. U savremenom Čikagu, u doba previranja, nastaju tenzije kada Veronika (oskarovka Vajola Dejvis), Alis (Elizabeth Debicki), Linda (Mišel Rodrigez), i Bel (Sintija Erivo), preuzmu sudbinu u svoje ruke i skuju zaveru kako bi izgradile budućnost pod njihovim uslovima. U filmu „Udovice“ uloge tumače i: Lajam Nison, Kolin Farel, Robert Duval, Danijel Kaluja i Brajan Tajri Henri.

Majstor dobrog horora Džon Karpenter kao izvršni producent i kreativni saradnik u filmu „Noć veštica“ udružio je snage sa trenutno vodećim producentom horora u svetu Džejsonom Blumom (“Beži!”, “Podeljen”, “Paranormalna aktivnost”). Čuvena glumica Džejmi Li Kertis je o svojoj ulozi izjavila: “Lori Stroud bila je pametna devojka kada je prvi put zatičemo, u srednjoj školi, tek na početku svog života. Verovatno se pripremala za odlazak na koledž i onda se pojavio Majkl Majers. Njen život se tada promenio u samo par sekundi a to nije mogla ni da pretpostavi. Ostatak njenog života je film koji sada prikazujemo. Četrdeset godina kasnije, ova žena je svesna da će se Majkl Majers vratiti i da ona i njena porodica moraju biti spremni…ali niko je ne sluša.”

 

GRINČ-premijera

Sinhronizovano 3D

  1. i 23. novembar u 17.30h
  2. novembar u 15.30h
  3. i 28. novembar u 17.30h

UDOVICE-premijera

  1. i 23. novembar u 20.00h
  2. i 25. novembar u 17.30h
  3. i 28. novembar u 20.00h

NOĆ VEŠTICA

  1. i 25. novembar u 20.00h

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *