četvrtak, 18. aprila 2024.

Božićno darivanje dečijem odeljenju valjevske bolnice

Objavljeno: 10. januara 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Valjevska bolnica
Foto: Valjevska bolnica

VALJEVO- S blagoslovom episkopa valjevskog Isihija, hram Svetih besrebrenika i čudotvoraca Kozme i Damjana u krugu Zdravstvenog centra Valjevo, tradicionalno je organizovao milosrdno delo Božićnog darivanja.

Kako je saopšteno iz valjevske bolnice, pravoslavna narodna hrišćanska zajednica „Vozdviženije časnog krsta“, pri hramu Pokrova presvete Bogorodice, donirala je deset inhalatora za dečije odeljenje na inicijativu medicinskog tima pedijatrije uz pomoć bolničkog duhovnika Dragana Stanojevića.

V.d. direktora Zdravstvenog centra Valjevo dr Vladimir Pantelić zahvalio se eparhiji valjevskoj na ovom darivanju uz podsećanje da bolnica radi 24 sata svakoga dana u godini za sve ljude, ističući značaj zajedništva.

„Velika je sreća kada mi možemo pomoći svojim bližnjima, a to su u ovom momentu svi naši pacijenti. Mi svi zajedno pomažemo u jednom smislu, pre svega zdravstveno, ali zajednički kada obradujemo decu vraćamo im osmeh. Znamo što se tiče svečanog dana, Božića, da je prva i najveća poruka neba zemlji bila rođenje Isusa Hrista. Značaj vere u lečenju jeste velika simbioza koja vodi ka isceljenju. Duša i telo zajedno kreću od uma. Mi kao lekari zajedno sarađujemo sa sveštenicima. Nema ozdravljenja bez velikog motiva i bez vere, te samo u veri i sa verom, potpuno je ozdravljenje. Mi kroz bolest, vraćamo se u prošlost, razmišljamo, a samim velikim praznicima kao što je Božić, mi se trudimo kroz post i molitvu da poboljšamo sveopšte blagostanje pa i ozdravljenje“, rekao je dr Pantelić.

Ove godine najmlađi pacijenti valjevske bolnice koji su hospitalizovani tokom Božića na Odeljenju pedijatrije dobili su prigodne paketiće i posetu duhovnika Mije Bojinovića i mladih okupljenih oko Pravoslavne narodne hrišćanske zajednice, koji su osim paketića i voća izveli i Božićnu pesmu sa željama za brzo ozdravljenje.

Svetosavska omladinska zajednica već punu deceniju, na Božić i Vaskrs, daruje za najmlađe pacijente prigodne poklone ili program.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *