subota, 20. jula 2024.

Budžet za narednu godinu 2,8 milijardi dinara

Objavljeno: 18. decembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Budžet Valjeva za narednu godinu biće dve milijarde i 845 miliona dinara. Budžet je u odnosu na prvobitno planirani uvećan za 200 miliona dinara. Radi se o novcu koji nije potrošen u ovoj godini i biće prenet u 2016. U gradsku kasu najviše novca će se sliti od poreza, a petina ukupnog gradskog budžeta biće potrošena za plate zaposlenih.

Kako je obrazložio gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić budžet za 2016. je budžet “kontinuiteta” i ima razvojno-socijalnu komponentu.

Za putnu infrastrukturu u gradskoj kasi je za narednu godinu predviđeno 478 miliona dinara, za predškolsko vaspitanje 273 miliona dinara, za osnovno obrazovanje 226 miliona dinara, za srednje obrazovanje 69 miliona dinara, dok će za socijalnu i dečiju zaštitu biti izdvojeno 142 miliona dinara. Za razvoj sporta i omladine obezbeđeno je 154 miliona dinara, a za razvoj kulture 118 miliona dinara. Konačnu reč o predloženom budžetu Valjeva za narednu godinu daće odbornici lokalnog parlamenta na sednici koja bi trebalo da bude održana 28. decembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *