utorak, 21. maja 2024.

Burna sednica Skupštine grada

Objavljeno: 12. februara 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su programe rada javnih preduzeća i ustanova, čiji je osnivač lokalna samouprava, na burnoj sednici, na kojoj je bilo oko 50 tačaka o kojima se raspravljalo. Sednicu su obeležili i problemi sa TV prenosom, zbog čega su, posle nekog vremena, skupštinsku salu napustili odbornici opozicije, jer je televizijski prenos sednice prekinut zbog „tehničkih problema“.

„Zeleno svetlo“ dobio je program JKP „Vidrak“ i njihov plan da od 1. marta poskupe njihove usluge. Gradska toplana, koja greje oko 353.000 kvadrata, planira da ovu godinu završi uz dobit od 50 miliona dinara, a taj novac biće usmeren na isplatu rate kredita uzetog za širenje toplovodne mreže.

Odbornici su usvojili programe rada JP „Kolubara“, koje planira investicije u ovoj godini od oko milijardu dinara. „Prošao“ je i izveštaj JKP „Poleta“, ali iako su čelnici Valjeva, u više navrata najavljivali spajanje tog preduzeća sa „Vidrakom“, to nije predviđeno njihovim planom rada za ovu godinu, niti je bilo ko od gradskih čelnika tu opciju ponovio za skupštinskom govornicom.

Odbornici su za direktora Narodnog muzeja postavili Jelenu Lekić Nikolić, na čelu Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“ ostaje Mirjana Vojić, dok je za direktora Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ postavljena Milena Urošević.

Pored javnih preduzeća i ustanova kulture, usvojeni su programi rada Doma zdravlja i Apotekarske ustanove. Kako stoji u programu Doma zdravlja, ova zdravstvena ustanova ima 340 zaposlenih na neodređeno vreme i 11 na određeno vreme.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *