četvrtak, 25. jula 2024.

Bušotinama do vode u valjevskim selima

Objavljeno: 14. septembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Mnoga valjevska sela „muku muče” sa vodom. Problemi su najvidljiviji u letnjem periodu, ali izgradnja vodovodne mreže je skupa, tako da su žitelji pojedinih valjevskih sela prinuđeni da se snalaze na razne načine. Da rešenje ipak postoji pokazuje Studija koju je uradio Rudarsko-geološki fakultet iz Beograda na zahtev Gradske direkcije. Studijom je obuhvaćeno 20 sela, kako bi se ispitalo da li na tim lokacijama ima vode. Istraživanja pokazuju da je voda u mnogim od tih sela dobrog kvaliteta i da bi kroz bušotine mogao da se reši problem vodosnabdevanja mnogih domaćinstava, kaže Dejan Milenić sa Rudarsko-geološkog fakulteta.

Oko 40 odsto teritorije Valjeva je bez vode i to je jedan od ozbiljnijih problema, kaže direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić.

Ovim istraživanjem je bila obuhvaćena i Brankovina, ali je odluka čelnika Valjeva da se žitelji tog i okolnih sela snabdevanju vodom iz gradskog vodovoda, jer bi bušotina mogla da podmiri potrebe samo centra Brankovine, ali ne i okolnih mesta.

Jeremić još kaže da je za konačno stavljanje u funkciju vodovoda i postrojenja u Valjevskoj Kamenici potrebno još 10 miliona dinara. „Novac je obezbedjen i do kraja godine vodovod u Kamenici će biti u funkciji“, kaže Jeremić.

Jedan komentar na “Bušotinama do vode u valjevskim selima

  1. Ako me sećanje ne vara, Dragoljub Krstić je odavno govorio o bušotinama koje će snabdeti valjevska sela vodom. Ali po običaju, Poćuta je opet poželeo da se okiti tuđim perjem, idu izbori i on bi ponovo da svaštari, svega po malo a ničeg dovoljno, samo šuplje reklamiranje. Dir. Direkcije bi bolje bilo da se skoncentriše na ono što je njegov posao, da se zadrži na toj temi (ako je u stanju) i da prestane da organizuje konferencije za novinare tokom radnog vremena, posebno ne ovakve s kojima on nema ama baš nikakve veze s vezom.

    0

    0

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *