sreda, 19. juna 2024.

Čekanje ministra Gašića biće plaćeno kao prekovremeni rad

Objavljeno: 10. oktobra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Radnicima „Krušika“ juče je bilo zabranjeno da napuste svoja radna mesta dok se ne završi poseta ministra odbrane Bratislava Gašića. Kako saznajemo, radnici „Krušika“ koji su bili u prvoj smeni, vojnu fabriku su napustili tek posle 18 časova, kada je ministar Gašić završio posetu „Krušiku“. Radnici „Krušika“, kako saznajemo, su dobili naredbu da ostanu na svojim radnim mestima do 17 časova. Pošto je ministar kasnio, rečeno im je da svoja radna mesta ne napuštaju sve dok se ne završi poseta vojnog ministra. Čekanje ministra radnicima će biti plaćeno kao prekovremeni rad, iako od 15 do 18 časova nisu ništa radili, već su samo sedeli na svojim radnim mestima.

Pred dolazak ministra odbrane Bratislava Gašića u Valjevo organizovana je velika akcija spremanja i čišćenja fabričkog kruga, a radnicima je bilo zabranjeno da napuštaju radna mesta, da ne bi došlo do „nepreviđenih situacija“, kao prilikom prethodne posete ministra Gašića, kada je jedan radnik stao ispred njega i rekao mu da nije ništa tačno od onoga što mu plasira čelni čovek vojne fabrike Mladen Petković, te da je „Krušik“ u mnogo gorem stanju nego što mu zvanični predstavljaju.

Samo poseta izazvala je brojne nedoumice, jer je ministar Gašić, prvobitno planirao da njegova poseta prođe bez prisustva medija, pa je portparol „Krušika“ Milovan Matić vratio iz fabričkog kruga jednu TV ekipu uz obrazloženje da je „Krušik“ državna fabrika i da je „gazda odlučio da neće biti izjava“. Neimenovani „gazda“ se, izgleda, kasnije predomislio, pa su od svih valjevskih medija, pozvane samo dve televizije, a pozivu su upućeni direktno vlasnicima, dok ostali nisu bili na uzovu. Neki su se pojavili u fabričkom krugu jer su od svojih izvora dobili potvrdu da će ministar odbrane biti u poseti Valjevu. Na naše pitanje ko je pravio spisak medija koji su pozvani da isprate posetu ministra Gašića „Krušiku“, portparol te vojne fabrike Milovan Matić je rekao da on nije odlučivao o tome, ali nije naveo ko je pravi spisak novinarskih ekipa koje su pozvane da isprate posetu ministra Gašića.

Po izvaštavanju poejdinih medija, ministar je tokom posete potvrdio da će biti ukunuti minimalci za preko 1.200 radnika „Krušika“, a najavio je i otvaranje 100 novih radnih mesta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *