sreda, 24. aprila 2024.

Četiri medalje za valjevske karatiste

Objavljeno: 26. marta 2024.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Foto: Karate klub 014 Valjevo
Foto: Karate klub 014 Valjevo

VALJEVO- Na završnom takmičenje najvećeg i najstarijeg karate turnira u Srbiji „Zlatni pojas Čačak“ valjevski karatisti su osvojili četiri medalje.

Na ovom karate turniru koji je nastupilo je oko 1800 takmičara iz više evropskih zemalja. Karate klub 014 Valjevo nastupio je sa osam takmičara u kategoriji kadeta.

U kategoriji kata Lazar Pavlović i Ivana Matić su osvojili drugo mesto i srebrne medalje, dok su u borbama Anđela Mitrović i Ksenija Kosić zauzele treće mesto i osvojile bronzane medalje. Ostali takmičari Karate kluba 014 Valjevo, dali su svoj maksimum ali se nije moglo do odličja.

“Naši takmičari imali su priliku da se susretnu sa reprezentativcima Slovačke, Rumunije, Francuske i drugih zemalja kao i najboljim takmičarima iz Srbije. Teška konkurencija veliki broj takmičara u klasama po 60 i više, zahtevali su izuzetnu fizičku spremnost, vrhunsko izvođenje kata i borbi. Nažalost izostali su rezultati u apsolutnoj kategoriji koja je i najteža”, saopšteno je iz Karate klub 014 Valjevo.

Kako navode, veliki turniri su odličan test za proveru stečenih znanja njihovih takmičara, dobra lekcija za trenere, prilika da se vide neke nove tehnike i načini treniranja koje će ovaj klub primenjivati u budućem radu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *