subota, 20. jula 2024.

Četvoročlana porodica u požaru ostala bez krova nad glavom

Objavljeno: 9. januara 2017.
Facebook
Twitter
LinkedIn

MIONICA- Sve što su imali za jedan tren su izgubili. Vatra je progutala celu kuću Markovića iz Mionice, sav nameštaj, garderobu i sve dečije uspomene. Četvoročlana porodica je ostala bez ičega, a sve ono što su godinama stvarali je progutala vatrena stihija. Porodična kuća Markovića je izgorela u požaru, koji je izbio u odžaku, a pored vrednih stvari, ugorele su sve uspomene koje su imali, a među njima su i brojne medalje koje je mlađa ćerka osvojila na takmičenju u karateu.

Montažnu kuću Dragane i Milutina Markovića, u koju su se uselili u maju prošle godine, vatra je progutala za „tren oka“. Na mestu gde su do juče živeli, sada je ostalo samo zgarište.

„Ostali smo bez svega. Deca nemaju ni čarape, a kamoli nešto drugu. Uspeli smo da iz kuće uzmemo samo dokumenta i nekoliko tehničkih uređaja, a sve ostalo je potpuno izgorelo. Sva dečija odeća, uspomene, djačke knjige, igračke, sve je izgorelo. Godinama smo se mučili da bi deci obezbedili krov nad glavom. Konačno smo prošle godine skupili novac da bi kupili montažnu kuću, plac nam je poklonio moj otac i taman kad smo se skućili i kupili novi nameštaj, sada moramo sve iz početka“, priča Dragana Marković.

Drugi dan Božića Markovići će pamtiti do kraja života. Dragana kaže da su u kući prvo osetili dim, a nakon toga izbila je i vatra iz odžaka, koja je brzo progutala ceo objekat.

„Čim smo osetili dim ugasili smo kamin i izvadili čunak. Izašli smo odmah napolje i pozvali vatrogasce. Međutim, vatriogasci su došli na lice mesta tek posle sat vremena. Dim je dugo kuljao iz odžaka, a nakon toga kuća je počela da gori. Svesna sam toga da vatrogasci nisu mogli da nam sačuvaju celu kuću, ali da su bar na vreme došli da makar sačuvamo stvari- priča kroz suze ova Mioničanka.

Dragana i Milutin nemaju stalan posao, a ćerke Tijanu i Anđelu, koje idu u  VIII i VII razred izdržavaju zahvaljujući Milutinovim povremenim monterskim poslovima. Svaka pomoć ovoj porodici je dragocena, a ljudi dobre volje, koji su u situaciji da im pomognu mogu da kontaktiraju Markoviće na broj telefona 064/ 9345060.

 

Opština će pomoći Markovićima

Predsednik mioničke opštine Boban Janković kaže da će lokalna samouprava učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne ovoj četvoročlanoj porodici da lakše prevaziđe nedaće sa kojima se suočava. „Opština će Markovićima platiti smeštaj dok ne reše stambeno pitanje. Za sve njih ćemo obezbediti garderobu i hranu, tako da su to prvi koraci koje ćemo načiniti da pomognemo našim sugrađanima koji su ostali bez krova nad glavom“, rekao je Janković.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *