utorak, 23. jula 2024.

Cupać: Ja sam predsednica Skupštine grada

Objavljeno: 28. septembra 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Više od dva sata pojedini odbornici Skupštine grada su “potrošili” na raspravu o tome da li je bivša predsednica Skupštine grada Slavica Pantelić Cupać i aktuelna predsednica lokalnog parlamenta, nakon što je poništena presuda Upravnog suda o vraćanju Mihajila Jokića na čelo valjevskog parlamenta. Iako je stav Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu da je potrebno sačekati konačnu odluku suda, odbornica Slavica Pantelić Cupać je u više navrata ometala rad lokalnog parlamenta, tako što je govorila sa odborničkog mesta, a na sa skupštinske govornice, kako je predviđeno.

Podršku u njenoj opstrukciji rada gradskog parlamenta dali su i pojedini odbornici opozicije. Pantelić Cupać je uporno tvrdila da je nakon povlačenja Mihajla Jokića ona ponovo predsednica Skupštine grada, navodeći da je zakon na njenoj strani. Ona se odbornicima mirnijim tonom obratila tek nakon što je na mesto predsedavajućeg seo dr Zoran Živković, ali je ostala pri stavu da je njoj mesto u stolici predsedavajućeg.

Pred odbornicama lokalnog parlamenta je 21 tačka o kojoj bi trebalo da se izjasne, a među njima je najvažnija ona koja se odnosi na drugi rebalans gradskog budžeta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *