nedelja, 21. jula 2024.

Čvarkijada se održava 9. oktobra

Objavljeno: 27. septembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Festival duvan čvaraka održaće se 9. oktobra u Valjevu. Ova privredno-turistička manifestacija trebalo bi da okupi preko 100 učenika, a svi zainteresovani takmičari mogu da se prijave do idućeg ponedeljka. Ove godine do sada su se prijavili i takmičari iz Banja Luke, Slovenije i Slovačke. Kako je najavljeno, potpaljivanje oranija je planirano za 7 časova, svečano otvaranje manifestacije je u podne, a u 16 časova biće poznati pobednici.  Festival ima revijalni i takmičarski karakter, a biće organizovan i kulturno-zabavni program.

Grad je za takmičare obezbedio dve tone masti, a čvarci će se prodavati po ceni od 1.000 dinara za kilogram. „U programu će učestvovati pet kulturno-umetničkih društava, a iz Londona dolazi naš Valjevac „Faith i Branko“koji će imati „Brexit Show“. O njima je BBC već napravio emisiju, izdali su CD za englesko tržište,  imali su turneje po Evropi, Australiji. Oni su izrazili želju da dođu u Valjevo i sviraju na ovoj manifestaciji“, rekao je član Organizacionog odbora Slavan Batočanin.

Za ovu manifestaciju iz gradske kase je izdvojeno 725.000 dinara, a predsednik Organizacionog odbora i član Gradskog veća Andra Savčić je najavio da se na čvarkijadi očekuju „VIP gosti iz Ministarstva poljoprivrede i Zadružnog saveza Srbije“ (?).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *