petak, 24. maja 2024.

Da li će vrtići biti skuplji?

Objavljeno: 15. januara 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO-  Do kraja januara biće poznato li će cene u valjevskim obdaništima ostati na prošlogodišnjem nivou ili će biti uvećane, rečeno je Radio Patku u Gradskoj upravi. Načelnica za društvene delatnosti Zora Bojičić kaže da roditelji dece koja idu u valjevska obaništa već plaćaju 20 odsto od ekonomske cene, što je država tražila da se od ove godine uvede u sve lokalne samouprave u Srbiji.

„ Posle 22 godine Ministartvo prosvete je donela novi pravilnik, kojim je regulisano da roditelji plaćaju 20 odsto od ekonomske cene. U Valjevu se to već godinama primenjuje, a sada je ostalo da razmotrimo da li sa novcem roditelja i parama koje se izdvajaju iz budžeta mogu da se pokriju troškovi boravka dece, tako da će se do kraja januara znati da li će biti povećan iznos koji izdavaju roditelji ili će cena ostati nepromenjena“, rekla je Zora Bojičić.

Po računici lokalne samouprave ekonomska cena za boravak dece u vrtićima na mesečnom nivou iznosi 18.500 dinara, dok roditelji mesečno plaćaju 3.700 dinara, a preostali deo se izdvaja iz gradskog budžeta. U Kragujevcu ekonomska cena za boravak dece je 17.000 dinara, tako da roditelji vrtić plaćaju 3.400, a u Beogradu je ekonomska cena je 28.500, tako da će roditelji u prestonici sada vrtić plaćati 5.700 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *