utorak, 21. maja 2024.

Da li je namešten tender za novogodišnju rasvetu?

Objavljeno: 21. decembra 2016.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Valjevo je za novogodišnju rasvetu izdvojilo skoro 50.000 evra, a posao je dobilo beogradsko preduzeće „Keep light“, koje je na tenederu za novogodišnju rasvetu „prošlo“ u još nekoliko gradova u Srbiji. Dnevni list „Danas“ je na naslovnoj strani objavio tekst u kome se navodi da su Valjevo, Smederevo i Novi Sad, pored Beograda, namestili tenedere za novogodišnju rasvetu. U Gradskoj upravi demnatuju ovu informaciju.

List „Danas“ je objavio da je Valjevo detaljno opisalo željene proizvode i tražilo njihove uzorke. „Istovremeno, od ponuđača je tražen isti tip vozila koji se pojavljuje u konkursnoj dokumentaciji za javnu nabavku novogodišnjeg osvetljenja u Smederevu“.  Načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić tvrdi da nameštanja tendera za javnu rasvetu nije bilo.

„ U tekstu se navodi da su opisi koji su stavljeni u tender pretenciozni. Da bi ste uopšte opisali nešto što želite da nabavite morate da date detaljniji opis. Naravno, ne možete reći robnu marku, ali mi se nismo time ni bavili, već smo dali detaljan opis onoga što želimo da imamo u našem gradu. Tamo se navodi vozilo posebnog tipa. Zaista ne znam šta je Valjevo trebalo da uradi. Da stavimo smećar za montažu novogodišnje rasvete? U pitanju je vozilo koje je adekvatno za montiranje te rasvete, dakle vozilo sa korpom“, kaže Vujić Subotić.

Ova beogradska firma je pobedila na tenderu za javnu rasvetu u Beogradu, Novom Sadu , Smederevu i Valjevu. Sajt „Pištaljka“ je objavio da je u glavnog gradu došlo do nameštanja tendera za javnu rasvetu, jer su postavljeni takvi uslovi  da je sanmo falila slika izvođača radova, odnosno firme „Keep light“.

3 komentara na “Da li je namešten tender za novogodišnju rasvetu?

  1. Sve se da proveriti ,pa i oni TENDERI i NABAVKE u Domu zdravlja i gle slucajnosti tu je direktor dr Zaven der Hazarjan bata od Gradonacelnika i gle ..slucajnosti.. tu radi i savetnica Gorica Bozic.Ima li slucajnosti sa ovim ternderima ?

    8

    1
  2. Zasto javno ne izadju i pokazu ugovore i koliko je bilozaintertesovanih za tu ponudu? Naravno da to stvara sumnju i naravno da stvara sumnju u nabavku automobila !Koliko imam i nformaciju u Dom zdravlja treba da stignu dva volizila .Podrzavam .A li da vidimo ko je to finansirao gde su kupljeni itd? Gradonacelnik kaze da su auti stari i da treba da s emenjaju jer to mu rece vozac!Imali neko ko odrzava te automobile da kaze strucan sud ili je nesto drugo u pitanaju? Nalozi o voznjise koliko sam saznao ne vode kako treba ,ne pisu se gde i kada su ta kola bila u koliko sati odnosno koliko kilometara pocetna koliko kilometara zavrsna ?Moja saznanja i sumnje da se Gradonacelnik i njegova savetnica ,,malo ,, vise vozikaju , no tako je radio i onaj nesretnjakovic od direktora u Domu zdarvlja dr Milivoj Simovic nije vodjena evidencija { nalozi ..slucajno,,} i ipadne da je u jednom danu {} duzi period} auto Doma zdarvlja prelazio do Beograda 998 km, da bas toliko .E to se radilo i u jednoj privatnoj firmi { odakle je dosla savetnica Gorica Bozic BEMAKO}.Naravno Gradonacelniok je sve to negde sakrio mada mu je upucen dopis i samo je skinuo pelcer iz Doma zdravlja iBEMAKA>Kako se to zove jel KRIMINAL. Gde su nase pare , povecanje , parkinga , poreza i drugih Opstinskih dazbina da se malo lezernije udje u 2017.DOKLE narode ?

    5

    -1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *