četvrtak, 25. jula 2024.

Danas je Dan Valjeva

Objavljeno: 20. marta 2018.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Danas je Dan grada, 20. mart, koji se obeležava od 2004. godine, umesto 15. septembra. Povodom dana Grada u podne u Centru za kulturu biće održana svečana akademija, na kojoj će biti uručene godišnje nagrade, dok će naš proslavljeni fudbaler Matija Nastasić biti proglašen počasnim građaninom Valjeva.

Ovogodišnji dobitnici godišnje nagrade Valjeva su: za oblast privrede građevinsko preduzeće „Greda“, za medicinu dr Miša Ilić, za obrazovanje Ana Savković, direktorka OŠ „Nada Purić“, za stvaralaštvo i postignuće učenika Aleksa Mirković, za poljoprivredu Dejan Dobrivojević, za oblast socijalne zaštite i humanitarnog rada Vesna Lazić, za humanost Udruženje penzionera unutrašnjih poslova, za informisanje Radovan Lazarević, za kulturu i umetnost Veseljko Belušević, za očuvanja i negovanja tradicije Dragan Živanović, a za oblast sporta Đukan Đukanović.

Specijalne nagrade za životno delo biće dodeljene protođakonu Ljubomiru Rankoviću i Ostoji Prodanoviću. Ove godine nisu predloženi kandidati za dobitnike godišnjih nagrada u oblasti nauke, urbanizma i zaštite životne sredine, jer za te oblasti nije stigao nijedan predlog.

U danu obeležavanja Dana Valjeva večeras od 20 časova u Valjevskoj gimnaziji biće predstavljena knjiga Vladimira Pištala „Sunce ovog dana“. Organizator je Gradska biblioteka. Povodom Dana grada večeras će biti besplatan ulaz za sve postavke u Narodnom muzeju i Muselimovom konaku.

Foto: Dragan Krunić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *