nedelja, 26. maja 2024.

Danas je Dan Valjeva

Objavljeno: 20. marta 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Danas je Dan grada, 20. mart, koji se obeležava od 2004. godine, umesto 15. septembra. 20. mart, dan oslobođenje Valjeva u Prvom Srpskom ustanku 1804. godine obeležava se kao dan slobode, ali i dan početka novog kontinuiranog razvoja Valjeva, njegove modernizacije i uključivanja u savremeno društvo.

Ove, baš kao i prošle godine, zbog aktuelne epidemiološke situacije neće biti svečanog obeležavanja Dana Valjeva, a ovogodišnjim dobitnicima nagrada gradska priznanja će biti uručena kada se steknu uslovi za to, odnosno, kada bude povoljnija situacija sa korona virusom.

O dobitnicima nagrada juče su odlučili odbornici lokalnog parlamenta, a sednicu Skupštine grada gradonačelnik Lazar Gojković je iskoristio da svim građanima čestita Dan Valjeva, a četstitku je uputio i ovogodišnjim dobitnicima gradskih priznanja.

“ Iskoristio bih ovu priliku da građanima Valjeva čestitam praznik Dan grada Valjeva. Sačekaćemo neko bolje vreme za dodelu nagrada i svečanost, a nadam se da nećemo dugo čekati. Da bismo nastavili život, pozivam gradjane Valjeva da se vakcinišu, jer je obezbeđeno dovoljno vakcina, a sam proces imunizacije u gradu organizovan je jako dobro. Još jednom velika zahvalnost svima koji se godinu dana bore da sačuvaju svaki život. Sve čestitke nagrađenima, verujem da su svoje nagrade zasluženo dobili“, rekao je Gojković.

Dobitnici godišnje nagrade Grada Valjeva

Za oblast medicine i brige o zdravlju nagrađene su dr Snežana Arsenijević, doktor medicine i specijalista infektologije valjevske bolnice i dr Branki Antić, doktor medicine i specijalista Opšte medicine, koja je direktorka valjevskog Doma zdravlja.

Godišnju nagradu za ostvarene rezultate u 2020. godini u oblasti obrazovanja i vaspitanja je dobio profesor matematike Veljko Ćirović, a u oblasti stvaralaštva i postignuća učenika i studenata nagrade su pripale učenici Mariji Obradović i studentkinji Andrei Kabić.

U oblasti zaštite životne sredine nagrada je pripala Klubu Ars nova iz Valjeva. Za oblast humanosti dodeljene su dve nagrade koje idu u ruke Vladimira Dimitrijevića, glavnog tehničara kućnog lečenja u Domu zdravlja i koordinatoru vakcinalnog punkta u vreme Covid-19, kao i Timu Kovid ambulante – odsek za testiranje koji čine Ognjen Andrić, Kristina Radovanović, Milena Matić, Saša Janić, Dragica Savić i Vladimir Đorđević.

U oblasti socijalne zaštite i humanitarnog rada nagrađeni su Udruženje roditelja dece, omladine i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zagrljaj“  i Gabrijela Šipoš, predsednica Udruženja Građana za pomoć i podršku osobama sa autizmom.

Nagrada u oblasti umetnost i kultura je pripala Valjevskoj kulturnoj mreži VAKUM, a za čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja koreografu Dragomanu Meduloviću Proki i Radu Obradoviću, majstoru za izradu frula i dvojnica.

U oblasti sporta dodeljene su dve nagrade. Dobitnici su Vaterpolo klub „Valis“ i Dejan Mizdrak, košarkaški sudija, učesnik u polumaratonu i trijatlonu.

Specijalna nagrada za životno delo posthumno je dodeljena episkopu valjevskom Milutinu, kao i Valjevskoj gimnaziji za afirmaciju Valjeva.

Foto: Dragan Krunić

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *