četvrtak, 18. aprila 2024.

Deca iz sela nadomak Valjeva sama se organizovala i sakupila novac za obnovu valjevskog porodilišta

Objavljeno: 17. januara 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Deca iz sela Popučke pored Valjeva organizovala su prodaju starih stvari kako bi podržala opremanje valjevskog porodilišta. Oni su na račun Udruženja „Rodi se na lepom mestu“, koje je pokrenulo veliku humanitarnu akciju za obnovu ginekološko–akušerskog odeljenja valjevske bolnice uplatili 14.200 dinara, prenosi Blic.

Kako je naveo predsednik udruženja, načelnik ginekološko–akušerskog odeljenja i inicijator ove kampanje dr Nenad Dimitrijević, ovo je najhumanije delo.

– To što su deca pokazala inicijativu da pomognu našu kampanju je za nas u udruženju velika čast. Tih 14.200 dinara, koju su prikupila deca iz sela Popučke predstavljaju najhumaniji gest koji je u nama probudio najlepšu emociju. Veoma nam je drago što su se deca samoinicijativno okupila i ovo učinila, jer su pokazala da imaju razvijenu empatiju, što je velika stvar u današnje vreme – izjavio je dr Dimitrijević.

Nakon donatorske večere, koja je organizovana u decembru 2018. godine, dodaje, prikupijeno je 3,5 miliona dinara za opremanje odeljenja.

On je dodao da će se kampanja za prikupljanje novca za obnovu porodilišta nastaviti i ove godine.

Kampanja „Rodi se na lepom mestu“, pokrenulo je veliku i važnu humanitarnu akciju za obnovu ginekologije i porodilišta Opšte bolnice u Valjevu. Kako se proteklih 20 godina malo toga ulagalo u Odeljenje ginekologije, osnovana je organizacija i pokrenuta humanitarna kampanju za kompletnu obnovu. U valjevskoj bolnici rodi se više od 1.300 beba godišnje.

2 komentara na “Deca iz sela nadomak Valjeva sama se organizovala i sakupila novac za obnovu valjevskog porodilišta

  1. Da ne bude da bezim .lako dokazivo.i kakve veze ima ovaobjava -vest sa nisam dobro informisan .Tako citapi kazu , .Podrzavam inicijativu za akciju ili akcije ali samo pravi podatci .Pitaj Miju Stojkanovic novinara , pitajte …ma jasno !!Deco bravo.

    4

    2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *