ponedeljak, 24. juna 2024.

Dečak „održao“ lekciju o poštenju

Objavljeno: 6. marta 2015.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – Učenik četvrtog razreda OŠ “Milovan Glišić” u Valjevu Strahinja Tabić pronašao je na ulici 6.000 dinara, koje je neko izgubio i taj novac predao svojoj učiteljici. Ovaj desetogodišnji dečak je na pravi način održao mnogima lekciju o poštenju, tim pre što dolazi iz porodice koja živi u veoma skromnim uslovima i čija kuća je stradala u majskim poplavama.

Dečak za primer je novac pronašao na putu od kuće do škole. Kaže da se nijednog momenta nije dvoumio i da je znao da mora da preda novac koji njemu ne pripada. “ Novčanice su bile rasute po ulici. Ja sam ih skupio i tada sam video da je bilo ukupno 6.000 dinara. Novac sam odmah predao učiteljici kada sam došao u školu. Ona me je pohvalila pred celim razredom i rekla je da bi tako sva deca trebalo da odreaguju. Roditelji su mi, kada sam došao kući i ispričao im da sam pronašao novac samo kratko rekli ‘Svaka čast’”, priča ovaj skromni dečak.

Strahinjin gest ganuo je mnoge, jer ovaj destogodišnji dečak sa nezaposlenim roditeljima i sestrom srednjoškolkom živi u teškim uslovima, pošto su im majske poplave oštetile porodičnu kuću u Zvorničkoj ulici, a od poplava se još uvek nisu oporavili. “ Istovremeno bila sam ganuta, ponosna i oduševljena Strahinjim gestom, naročito zbog toga što znam kakva je materijalna situacija u njegovoj porodici. Do sada u svojoj učiteljskoj karijeri nisam imala ovakav slučaj. Veoma sam ponosna na Strahinju i ono što je učinio, jer dao je odličan primer drugoj deci”, rekla je za Patak Strahinjina učiteljica Jasmina Marković.

Pronađeni novac je deponovan u valjevskoj policiji, gde kažu da je ovo prvi slučaj da je neko dete pronašlo novac na ulici i predalo ga starijoj osobi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *