ponedeljak, 22. jula 2024.

Deda Maz na biciklu za siromašne mališane u selima

Objavljeno: 6. januara 2021.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO – U toku je humanitarna podela novogodišnjih paketića za decu iz ruralnih sredina, koju sprovodi Grad Valjevo, u saradnji sa Centrom za socijalni rad „Kolubara“, saopšteno je iz Gradske uprave.

U specijalnoj ulozi Deda Mraza se našao humanitarac Nikola Tomić, koji je sa svojim prijateljima Ivanom Miškovićem i Aleksandrom Simićem, član Udruženja “Vozi biciklu, produži život“ i koji je organizovao desetak akcija prikupljanja humanitarne pomoći širom Srbije. Ovi plemeniti mladići su i dobitnici nagrade Grada Valjeva za 2019. godinu u oblasti humanosti.

Nesebičnu pomoć u pripremi paketića za oko osamdesetoro dece dala je i trgovina „Žinasa“ tako da ovih dana Deda Mraz na bicikli donosi novodišnje paketiće deci koja žive na seoskom području.

Katarina Milićević, direktorka Centra za socijalni rad kaže da zbog epidemiloške situacije nije bilo moguće organizovati predstave za decu sa seoskog područja, ali da ih je zato obradovao Deda Mraz.

„U pitanju su deca uglavnom iz ruralnih područja koja inače nemaju priliku da prisustvuju predstavama i do kojih Deda Mraz teško dolazi. U saradnji sa Nikolom Tomićem smo se dogovorili da on bude Deda Mraz i da im na bicikli donese paketiće. U pitanju je 38 porodica sa skoro 80 dece koja se nalaze uglavnom u seoskom području“, kaže Katarina Milićević.

Član Gradskog veća Marko Jevtić, zadužen za socijalnu politiku se zahvalio donatorima, koji su bili spremni da pomognu da se jedna ovako lepa akcija sprovede.

„Zahvalio bih se naravno Nikoli i njegovom udruženju, ali i trgovini „Žinasa“ i vlasniku Saši Pavloviću, koji je pomogao da imamo ovako lepe paketiće za decu. Grad Valjevo će i ubuduće podržavati ovakve i slične akcije. Radićemo dosta na nekim novim merama u oblasti socijalne politike, ali i na unapređenju postojećih. Podsetio bih da smo od prvog januara uveli novu meru, a to je 40.000 dinara za svako prvorođeno dete u porodici“, rekao je Jevtić.

O Udruženju „Vozi biciklu produži život“ , građani Valjeva već su imali priliku da čuju. Iza njih je desetak velikih akcija prikupljanja humanitarne pomoći za decu ne samo iz Valjeva već i sa teritorije Kosova . Nikola Tomić iz ovog udruženja najavio je i prerastanje udruženja u humanitarnu organizaciju . „Razgovarali smo sa ljudima iz Gradske uprave, oni će nam pomoći da organizujemo to prerastanje u Fond ili humanitarnu organizaciju. Dogovorili smo se i o budućoj saradnji , pokazali  su da su zainteresovani da isprate naše akcije i učestvuju u njima“, rekao je Tomić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *