nedelja, 26. maja 2024.

Deratizacija na području Valjeva i Divčibara

Objavljeno: 28. septembra 2020.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- JKP „Vidrak“ i preduzeće „Delfin trejd“ danas započinju sistematsku deratizaciju na teritoriji Valjeva. Kako je najavljeno, danas i sutra deratizacija će se obavljati u stambenim zajednicama i na zelenim površinama u stambenim naseljima.

U sredu biće tretirana priobalja reke Obnice od KPZ do ušća, Kolubare od „Lovaca“ do ušća sa Ljubostinjom, reke Gradac od Vodovoda do ušća, Ljubostinje od Doma u Rađevom selu do ušća, površine oko Petničkog jezera, zelene javne površine – parkovi i spomen parkovi.

Po planu, 1. oktobra deratizacija će biti obavljena na tri gradska groblja, na gradskoj deponiji, divljim deponijama Divlje brdo, Iverak, Kamenitovac i Belo polje, a 2. oktobra na zelenim površinama na Divčibarama i priobalju reke Bele Kamenice.

Deratizacija će se raditi biocidnim proizvodom mamkom na bazi 0,005% Bromadiolona. Nadležni mole se građani da poštuju mere opreza.

„Zatrovane mamce ne dirati, ne premeštati. Sprečiti kontakt dece i domaćih životinja sa zatrovanim mamcima. Omogućiti operativnim izvršiocima pristup u podrumske prostorije. Za sve informacije vezane za izvođenje sistemske deratizacije obratiti se JKP „Vidrak“ ili na tel. 064/64 111 48“, navodi se u saopštenju za javnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *