subota, 20. jula 2024.

Devize u policijskom puntu sakrio Sudanac

Objavljeno: 5. decembra 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Devize koje su pronađene u policijskom „puntu“ u Valjevu sakrio je državljavin Sudana J.A. ( 28), koji je uhapšen zbog sumnje da je krijumčario ilegalne migrante, saznaje Patak. Kako nam je potvrđeno u valjevskoj policiji, u zajedničkoj akciji sa graničnom policijom 7. novembra uhapšeni su J.A.  iz Sudana i V.V. (26) iz Eritreje zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak granice i krijumčarenje ljudima. Posle 17 dana u policijskim službenim kolima u Valjevu je pronađeno 8.350 evra. Istragom je utvrđeno da je novac prilikom privođenja sakrio državljanin Sudana J.A.

„ On je uspeo da novac koji je držao u trenerkama sakrije u kolima između naslona i sedišta, tako da su devize bile vidljive samo otvaranjem prtljažnika vozila. Izveštaj o događaju sa prikupljenim dokazima i novcem kao predmetom krivičnog dela krijumčarenja ljudima biće predat Višem javnom tužolaštvu u  Valjevu na dalju nadležnost“, rečeno je Radio Patku u valjevskoj policiji.

Kako nam je potvrđeno u valjevskoj policji, dvojica uhapšenih muškaraca iz Sudana i Eritreje, bili su deo kriminalne grupe koja je krijumčarila ilegalne migrante kroz Srbiju, od Makedonije do Mađarske. Nezvanično saznajemo da su za prolazak migranata kroz Srbiju uzimali po 1.200 evra.

Devize u policjskom „puntu“ otkrio je jedan inspektor kriminalističke policije kada je otvorio bunker da bi uzeo strugač leda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *