utorak, 25. juna 2024.

Dezinfekcija poplavljenih kuća

Objavljeno: 20. maja 2014.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- Štab za vanredne situacije saopštio je da osim hitne sanacije kuća koje su oštećene u klizištima građane Valjeva u ovom trenutku muče i brige oko dezinfekcije i dezinsekcije polavljenih objekata. Nakon ispumpavanja vode iz poplavljenih objekata, građani bi trebalo da pozovu Vatrogasno-spasilačku službu na 193, Odeljenje za vanredne situacije na 1985 ili da na Pisarnici Gradske uprave podnesu zahtev za dezinfekciju i dezinsekciju objekata.

Deonica puta za Šabac do crkve u Brankovini će danas biti zatvorena za teretni saobraćaj, dok se ne završi procena bezbednosti saobraćaja za kamione i autobuse. Gradu Valjvu je najpotrebniji građevinski materijal, kako bi se što pre počelo sa sanacijom i izgradnjom porušenih i oštećenih kuća, puteva i mostova. Za 24 kuće je neophodna hitna sanacija, 25 kuća više nije bezbedno za stanovanje, za 26 kuća nije potrebna hitna sanacija, a 12 kuća je bezbedno.

Mihajlo Marković iz Preduzeća za puteve „Valjevo“ kaže da je preliminarna procena šteta na putevima 1. i 2. kategorije u Kolubarskom okrugu, koji su u nadležnosti države, jednu milijardu i četiri stotine hiljada dinara. Nikola Radojičić, član Gradskog veća na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije je rekao da danas stiže 5 tona stočne hrane, kao donacija Zemljoradničke zadruge „Valjevo“. Hrana za stoku će biti rapodeljena selima Rebelj, Bebića Luka i u naselje Veselinovac.

Snabdevanje vodom i strujom je uredno, nema značajnijeg narušavanja javnog reda i mira, rečeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Valjeva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *